perchezitii evaziune

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, efectuează 35 de percheziţii, în Prahova, București, Constanța și Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, se arată într-un comunicat transmis de IGPR.

 

Luni, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 35 de percheziţii  în București și în judeţele Ilfov, Constanța şi Prahova.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2013, reprezentanții unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, ar fi creat şi implementat un circuit evazionist, în cadrul căruia, prin interpunerea pe lanţurile de tranzacţionare a mărfii (materiale de construcţii) a mai multor societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de aproximativ 3.800.000 de lei.

 

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale și Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.