morga

Florica Niță, autopsiera angajată a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, conoscută în Ploiești drept tanti Florica de la Morgă, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost judecată pentru distrugere.

 

Femeia a fost obligată de instanță și la palta unor daune materiale în valoare de 20.000 de lei și daune morale de 10.000 de euro persoanei vătămate. Florica Niță a fost trimisă în judecată după ce, în iarna anului 2013 a fost implicată într-un scandal în urma căruia sediul unei societăți cu specific mortuar a fost incendiat.

Florica Niță, care deține și ea o firmă de pompe funebre, a fost acuzată ca a instigat mai multe persoane să dea foc unor sicrie aparținând unei alte societăți concurente. Pentru acest serviciu, bărbații care au dat foc magazinului concurrent au primit zece milioane de lei vechi de la tanti Florica.

 

În urma scandalului, femeia a fost mutată disciplinar de la morga Spitalului Județean Ploiești la cea de la Spitalul Municipal, iar pe numele ei a fost deschis un dosar penal, care s-a finalizat astăzi cu această condamnare. Sentința dată de Judecătoria Ploiești nu este una definitivă.

În aceeași cauză au mai fost condamnați și complicii femeii la câte un an și șase luni de închisoare cu suspendare.