tanara injunghiată

În ianuarie 2011, la Spitalul Județean Ploiești o altă tânără ajungea pe patul de spital.

Tânăra căreia îi vom proteja numele, a formulat plângere după ce a fost lovită și atacată cu un cuțit de Cătălin Marcel Bădălău. La acea dată, Bădălău a fost trimis în judecată în stare de libertate. Tânăra și-a retras plângerea sub sancțiunea plății sumei de 400 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, și, prin urmare, la mai bine de trei ani de la incident, în 2014, procesul penal pentru loviri și alte violențe, dar și pentru tulburarea liniștii și ordine publice a încetat. Instanța a luat la cunoștință că tânărul are studii superioare, că nu are antecedente penale și, în lipsa plângerii prealabile, având în vedere că nici tânăra lovită, dar nici Spitalul Județean Ploiești nu s-au constituit parte civilă, procesul s-a stins. Totodată s-a dispus reținerea cuțitului depus la Camera de Corpuri Delicte a Poliției Municipiului Ploiești.

Ieri, cinci ani mai târziu de la fapta din 2011, Cătălin Bădălău a băgat-o pe Dana Enache în spital. A atacat-o în timp ce tânăra era la serviciu, la o cofetărie în zona de nord a Ploieștiului. A înjunghiat-o cu șapte lovituri de cuțit. Tânăra a ajuns la Spitalul Județean Ploiești, unde a fost operată de urgență, iar în prezent se află la Terapie Intensivă.

 

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Prahova și urmează să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.