salvare

Tentativa de omor care a îngrozit Ploieștiul în această dimineață nu este nici pe departe un eveniment singular în trecutul apropiat al județului Prahova. Un caz similar, practic copie la indigo, a avut loc exact în urmă cu un an în localitatea Brazi. Atunci, o tânără a fost atacată în propria locuință de fostul său iubit, un bărbat în vârstă de 35 de ani pe care îl conoscuse pe internet, prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

 

Agresorul, Cătălin Adrian Corodea,  și-a atacat iubita cu un cuțit, provocându-i acesteia mai multe răni la nivelul feței (zona occipitală, piramida nazală) dar și în spate și pe mâini. Din fericire rănile nu au fost adânci, mai degrabă tăieturi superficiale, dar destul de grave încât tânăra să fie transportată de urgență la spital. Scandalul a fost oprit la timp de polițiștii din comună alertați de cumnata fetei, dar și de vecinii care au auzit țipetele victimei.

Corodea a fost condamnat deja definitiv la 11 ani și șase luni de închisoare, dar și la plata unor daune morale în valoare de 50 000 de lei.

Însă cea mai cumplită crimă care a șocat ploieștenii a avut loc în vara anului 2014, atunci când o altă femeie, mama a două fetițe minore, a murit după ce a fost înjunghiată de fostul său soț.

 

Și de această dată motivul atacului a fost gelozia. Bogdan Trandafir, autorul crimei, a fost condamnat la 28 de ani de închisoare și la plata unor daune morale către fiicele sale pe care le-a lăsat fără mamă, în valoare de 200.000 de lei.