penitenciar

Joi, 30 iunie 2016, Serviciile de Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarelor Ploiești și Târgșor au organizat o activitate interpenitenciară destinată tinerilor custodiați în cele două unități.

 

            Această acțiune a vizat informarea participanţilor cu privire la importanța relațiilor de familie, relația între soți ( parteneri de viață), relația cu proprii copii, asumarea într-un mod adecvat a rolului de părinte, cunoaşterea unor aspecte ale vieţii sociale care au un rol important în conştientizarea şi dezvoltarea sentimentului de apartenenţă la societate.

            Activitățile educative desfășurate într-o unitate penitenciară sunt o importantă acțiune socială care structurează, mijlocește, diversifică și îmbunătățește relațiile dintre om și societate.

            În contextul societăţii actuale se pune accent pe dezvoltarea de deprinderi sociale şi acumularea de informaţii din diverse domenii de activitate, acestea având o contribuţie importantă în adaptarea la viaţa în comunitate pentru tinerii care  se reîntorc în familie după liberare.

 

penitenciar2