perchezitii braconieri

Polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase efectuează două percheziții la persoane bănuite de braconaj cinegetic. Două mandate de aducere au fost puse în aplicare.

 

 Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează două percheziții la locuințele unor persoane din Câmpina, bănuite de braconaj cinegetic.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 - 2016, persoanele bănuite ar fi braconat porci mistreți pe fondurile de vânătoare din zona municipiului Câmpina”, a anunțat IJP Prahova.

Două mandate de aducere au fost puse în aplicare.

 

La acțiuni au participat luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale din I.J.P. Prahova și jandarmi.

UPDTE: Din primele cercetări a reieșit că doi indivizi, bănuiți de braconaj, foloseau lațuri și căngi pentru prinderea mistreților. La percheziții s-a găsit inclusiv un dispozitiv de fabricat alice plus o cantitate de carne de mistreț. Unul dintre braconieri, în vârstă de 52 de ani, deține două arme legal, una cu glonț, una cu alice, dar și un dispozitiv ilegal.

Cel de-al doilea individ adus cu mandat la Poliţie îl ajuta pe vânător la braconaj. Totodată a fost adus la audieri un minor, în vârstă de 17 ani, fiul vânătorului, în postura de martor.

 

Toţi trei sunt din Câmpina şi braconau pe fondurile de vânătoare din jurul municipiului.