biblioteca judeteana nicolae iorga ploiesti 2

Penitenciarul de Femei Târgşor organizează în data de 28 iunie 2016, la Biblioteca Judeţeană"Nicolae Iorga" din Municipiul Ploieşti, începând cu ora 1000, proiectul „Biblioteca vie".

 

Biblioteca vie funcţionează ca o bibliotecă obişnuită, la care oamenii vin, împrumută cărţi şi le returnează, cu precizarea că aceste CĂRŢI sunt OAMENI cu care cititorii intră în contact.

Manifestarea este organizată la iniţiativa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, se desfăşoară la nivel naţional de către toate unităţile penitenciare, la aceeaşi dată, şi se adresează publicului larg, interesat de poveştile ascunse în paginilor cărţilor vii, relatate atât de personalul instituţiei cât şi de deţinuţi.

Scopul acestei manifestări vizează combaterea stereotipurilor şi prejudecăţilor despre mediul de detenţie, personalul de penitenciar şi persoanele internate, stimularea comunicării şi diminuarea distanţei sociale dintre sistemul penitenciar şi comunitate, prin implicarea personalului şi a persoanelor custodiate în activităţi legate de viaţa socială a comunităţii, în spaţii neconvenţionale, precum şi dezvoltarea capacităţii de auto-dezvăluire, în scopul facilitării inter-relaţionării dintre publicul larg şi reprezentanţii sistemului penitenciar.

 

La această activitate vor participa, în calitate de "CĂRȚI", și colaboratori implicați în activități cu deținuții, precum și foști deținuți care vor să împărtășească aspecte ale vieții carcerale și impactul detenției asupra vieții lor sociale.

Dacă vrei să afli informaţii despre mediul penitenciar, despre oamenii care lucrează acolo sau despre persoanele condamnate, atunci împrumută o „carte"!

Lasă deoparte propriile prejudecăţi sau ceea ce îţi spun alţii despre mediul penitenciar şi află singur ce te interesează!

 

  Vino să fii cititor în „Biblioteca vie"