catalizatoare furate arestare

Polițiștii din Slănic au extins cercetările efectuate în cazul nor furturi de catalizatoare și au depistat doi tineri bănuiți că ar fi ajutat persoanele depistate anterior.

 

Polițiștii de investigații criminale din Slănic au depistat ieri și reținut pentru 24 de ore doi tineri din Vărbilău, bănuiți că ar fi ajutat alți trei tineri bănuiți de furtul a doi catalizatori montați pe autoutilitare, infracțiuni comise pe raza localităților Vărbilău și Vălenii de Munte.

Cei trei tineri fuseseră reținuți de polițiști la data de 13 iunie după comiterea furtului din comuna Vărbilău.

Cei doi tineri reținuți ieri urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte cu propunere de arestare preventivă.

 

Polițiștii din Slănic au fost sesizați despre furtului unui catalizator montat pe o autoutilitară, comis pe raza comunei Vărbilău.

În urma investigațiilor efectuate, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei. Este vorba despre un tânăr de 27 de ani, din localitate.

În plus, din cercetări s-a mai stabilit că, în aceeași noapte, acesta ar fi furat un al doilea catalizator de pe raza oraşului Vălenii de Munte.

 

Ulterior, ar fi vândut componentele auto sustrase unui bărbat de 27 de ani, din Ariceştii Rahtivani, și concubinei acestuia – o tânără de 25 de ani. Deși cunoşteau provenienţa ilicită a pieselor în cauză, aceștia din urmă le-ar fi valorificat către diferite societăţi din ţară, specializate în reciclarea de catalizatori.

De asemenea, ca urmare a cercetărilor s-a stabilit faptul că, în lunile februarie și mai, cei doi bărbați ar mai mai sustras alți catalizatori de la autoutilitare, în timp ce femeia le-a asigurat paza.

La data de 12.06.2016, s-a dispus prin ordonanţă reţinerea celor trei persoane pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte în vederea luării unei alte măsuri preventive proproţionale cu gravitatea faptelor săvârşite.