solicitari serviciul ambulanta rusalii

Serviciul Județean de Ambulanță Prahova a înregistrat, aproape zilnic, peste 390 de solicitări.

 

Mini-vacanța de Rusalii nu a fost una ușoară pentru medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova, care s-au aflat la datorie.

Pe lângă cazurile în care medicii au intervenit pentru salvarea vieții persoanelor rănite în urma unor accidente rutiere, nu puține la număr, au existat și cazuri strict medicale.

Nouă persoane au făcut stop cardio-respirator. Au fost înregistrate mult mai multe cazuri de hipertensiune, stări febrile, precum și câteva cazuri generate de consumul mai mare de alcool. Tot în mini-vacanța de Rusalii s-au înregistrat și două lipotimii.

 

În cele patru zile ale mini-vacanței de Rusalii, pe raza județului Prahova s-au înregistrat aproximativ 20 de accidente rutiere soldate cu victime. Nu au lipsit însă nici intoxicațiile cu substanțe toxice, iar un adolescent s-a înecat în râul Prahova, la Florești, după ce a mers la scăldat cu mai mulți prieteni.

„Aproape zilnic, în mini-vacanța de Rusalii, la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova s-au înregistrat peste 390 de solicitări, un număr mult mai mare față de media solicitărilor înregistrate în alte perioade ale anului. Având în vedere că este o perioadă în care disconfortul termic este la ordinea zilei, dar și pentru că sunt temperaturi ridicate, recomandăm evitarea expunerii prelungite la soare, consumarea a cel puțin doi litri de lichide, iar în cazul în care persoanele își desfășoară activitatea în spații deschise, trebuie să aibă o îmbrăcăminte ușoară, de culoare deschisă”, a susținut Daniel Nicolae, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova.

Atenție însă și la aerul condiționat, inclusiv din autovehicule. Nu este recomandată setarea unui aparat de aer condiţionat sub 25 °C şi nici la o temperatură cu peste 4 - 6 °C sub cea de la exterior, pentru a evita efectul de şoc termic cauzat de diferenţele mari de temperatură.