barbat arestat politie

Polițiștii Secției nr. 2 Ploiești au reținut un bărbat bănuit de două înșelăciuni. 

 

Potrivit IJP Prahova, „în urma cercetărilor desfășurate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției nr. 2 Ploiești, a fost depistat un bărbat bănuit de săvârșirea a două înșelăciuni în municipiul Ploiești. În fapt, persoana bănuită, în vârstă de 65 de ani, domiciliată în comuna Măgurele, ar fi promis unui bărbat 250 de litri de motorină cotra sumei de 700 de lei”.

Bucuros de chilipir, bărbatul care a vrut să cumpere motorina cu 2,80/litru i-a înmânat așa-zisului vânzător 700 de lei. Sub pretextul că merge să aducă recipientul cu cantitatea de combustibil, acesta a dispărut cu suma de bani înmânată în prealabil de către victimă

Se pare că aceeași persoană ar fi înșelat si pe un alt bărbat cu suma de 390 de lei. În urma publicării unui anunț în care își oferea serviciile de agent de pază, victima a fost contactată de persoana bănuită. Pretinzând că deține o firmă de construcții, acesta din urmă a solicitat suma de bani, reprezentând o parte din contravaloarea echipamentului necesar angajării pe post de agent de pază. După aceea, ca și în situația anterioară, bărbatul a dispărut cu banii.

 

Bărbatul acuzat de cele două infracțiuni de înșelăciuni a fost reținut de polițiști, instanța de judecată emițând pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.