femeie arsuri spital

O femeie în vârstă de 50 de ani, din Melicești, a fost adusă în stare gravă la Spitalul Județean Ploiești, după ce s-a ars cu lichid fierbinte.

 

Incidentul a avut loc în urmă cu cinci zile, însă femeia a crezut că rănile provocate de arsuri vor trece de la sine. Femeia a fost adusă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești cu arsuri de gradul II și III, pe 25% din suprafața corpului.

Inițial, femeia a fost transportată la Centrul de Primiri Urgențe a Spitalului Câmpina, însă s-a decis transferarea la Spitalul Județean ca urmare a rănilor grave pe care le prezenta.

Medicii atrag atenția că în cazul unor arsuri de gradul II și III se impune prezentarea de urgență la medic. În cazul arsurilor de gradul III sunt afectate toate straturile pielii și, prin urmare, este necesară asistența medicală de urgență. Nu este indicată folosirea unor unguente sau tratamente naturiste fără să existe recomandarea medicului. Asta pentru că pot să apară complicații. Apelați la ajutor medical de specialitate, este sfatul medicilor.