examen bacProfesorii din Prahova se pregătesc să boicoteze examenele de sfârșit de an.

 

Cadrele didactice din 220 de unități de învățământ din județ au primit, joi seară, o notificare din partea sindicatului Școala Prahovei, afiliat FSLI, prin care li se solicită acordul sau dezacordul față de boicotarea examenelor la clasele a VIII-a și a XII-a.

Pentru ca protestul să se materializeze este nevoie de semnăturile a 50 la sută plus unu dintre membrii de sindicat la nivel național. Cei 8600 de sindicaliști din învățământul prahovean au termen până la data de 16 iunie să trimită listele cu semnături pentru ca acestea să fie centralizate la București.

 

Ion Duță, liderul sindicatului Școala Prahovei susține că este prematur acum să se pronunțe în legătură cu posibilitatea reală ca profesorii să nu participe la examenele de sfârșit de an.

Acesta a precizat că, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu colegii săi, și-a dat seama că mulți dintre aceștia sunt nemulțumiți de veniturile pe care le au în prezent, dar și de atitudinea guvernanților care le-a promis o majorare salarială începând din anul 2017. „Știți cum este, când vorbești cu ei, oamenii sunt gata de protest, dar când este să semneze...,” a declarat Duță.

Nemultumirile profesorilor cu privire la salarii nu si-au gasit rezolvare, la sfârșitul săptămânii trecute, la negocierile dintre sindicalisti si premierul Dacian Cioloș. Șeful Executivului le-a propus sindicaliștilor din educație o creștere salarială medie de 10% de la 1 august 2017, dar aceștia au respins propunerea și au anunțat că se pregătesc de proteste