catuse

Geroge Cristian Bălan, polițistul care lucra la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IJP Prahova, a fost eliberat din arestul preventiv și plasat în arest la domiciliu, este decizia Tribunalului Prahova care a rămas definitivă pentru că procurorii nu au mai contestat-o la instanța superioară.

 

Cât timp se află sub puterea acestei măsuri preventive, Bălan nu are voie să ia legătura pe nicio cale cu ceilalți inculpați din dosar, complicii săi, pe care îi avertiza atunci când afla că polițiștii fac percheziții la traficanții de droguri.

Bălan a fost trimis în judecată sub acuzațiile de instigare la efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, trafic de influenţă, favorizarea făptuitorului și folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, dacă fapta a fost săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Agentul Cristian Bălan a fost reținut de procurori în urma unor percheziții care au avut loc în biroul acestuia de la sediul IJP Prahova. Polițistul este suspectat că s-ar fi folosit de informații clasificate care priveau anchete secrete pentru a le oferi traficanților de droguri. În schimbul acestui favor, Bălan primea și el jumătate din profitul scos de pe urma vânzării drogurilor.