incidente alegeri prahova ploiesti

Alegerile locale de ieri nu au fost lipsite de incidente. Mai multe persoane sunt cercetate penal, iar altele au primit sancțiuni contravenționale.

 

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție, în Prahova, sunt în curs de cercetare șapte infracțiuni privind “coruperea alegătorului” și cinci pentru “fraudă la vot, introducerea în urnă a mai multor buletine de vot”.

Citește și: Alegători audiați pentru fotografierea votului

 

Polițiștii au constatat 27 fapte de natură contravențională, dintre care cele mai multe semnalau fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinelor de vot, continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, apelarea abuzivă a numărului 112 ori comercializarea, distribuirea și consumarea de băuturi alcoolice.

Citește și: Și-a făcut selfie în cabina de vot. Cât a costat-o fotografia

„Precizăm că, în perioada următoare, polițiștii vor desfășura activități sub coordonarea procurorilor din cadrul unităților de Parchet competente pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate, precum și stabilirea împrejurărilor în care acestea s-au produs”, a anunțat IJP Prahova.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în ziua alegerilor locale, peste 1.000 de poliţişti au acţionat în județul Prahova atât în preajma secţiilor de votare, cât și în zonele cu aflux mare de populație, pentru menținerea ordinii publice și pentru cercetarea cu celeritate a sesizărilor cu caracter electoral, a mai precizat IJP Prahova.

Trebuie precizat că unii alegători de la secția de vot au ajuns la spital.

Citește și: Un bărbat a făcut stop cardiac supărat că are buletinul expirat

„Reamintim că, pe toată perioada electorală, însemnând campania electorală, ziua și pre-ziua votului, față de situația înregistrată la precedentele alegeri locale din 2012, numărul de sesizări a scăzut cu 43%, infracțiunile sesizate au fost cu 51% mai puține, iar al contravențiilor cu 53%”, a anunțat IJP Prahova.