agentia nationala integritate

Cei doi viceprimari sunt de la Valea Doftanei și de la Sângeru. 

 

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a 30 aleși locali la nivel național (4 primari, 8 viceprimari, 1 consilier județean, 15 consilieri locali și 2 foști consilieri locali).

La Prahova este vorba despre Adrian Oceanu, viceprimar al comunei Valea Doftanei, și despreDaniel Țapu, viceprimar la Sângeru.

Oceanu este acuzat de Agenția Națională de Integritate că, „în perioada exercitării mandatului de viceprimar a participat la şedinţele Consiliului Local al Comunei Valea Doftanei votând pentru aprobarea H.C.L. din data de 29 mai 2013 privind aprobarea închirierii prin licitație publică a pajiștilor din patrimoniul privat al comunei semnând totodată şi contractul de închiriere a pajiștilor între Primăria comunei Valea Doftanei şi Asociația Crescătorilor de Animale – Teșila – Valea Doftanei (asociație din care face parte, în calitate de membru, cumnata persoanei evaluate) precum şi diversele documente care au stat la baza încheierii contractului de închiriere”. „Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. f) şi art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea 393/2004”, se mai precizează în comunicatul de presă al ANI.

 

În schimb, Daniel Țapu, viceprimar al comunei Sângeru, potrivit ANI, „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 03 iulie 2012 – 03 septembrie 2012, întrucât a deținut simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „ȚAPU D.DANIEL PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ”, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.