ofiter santajat

Patru ani și zece luni de închisoare, cu executare, și plata unor despăgubiri civile către BCR în valoare de 40.000 de lei. Aceasta este pedeapsa pe care a primit-o Ciprian Romeo Fleancu, prahoveanul care a șantajat un ofițer MAPN pentru a obține de la acesta adeverințe de venit false.

 
Fleancu a fost găsit vinovat pentru dare de mită, șantaj, înșelăciune și uz de fals. Bărbatul a ajuns în atenția ofițerilor Direcției Generale Anticorupție Prahova după ce spre finalul anului trecut a încercat să mituiască un ofițer de armată care deținea funcția de contabil în cadrul unei unități militare a MAPN.

Contra sumei de 15.000 de lei, Fleancu a cerut ofițerului să întocmească în fals adeverințe de salariat  cu ajutorul cărora urma să ia mai multe credite de la BCR. Pentru că nu a reușit să obțină aceste adeverințe de venit contra cost, prahoveanul a început să-l șantajeze pe ofițer cu publicarea unor fapte compromițătoare.
 
Bărbatul a fost denunțat în cele din urmă la DGA Prahova care a demarat imediat o anchetă în cauză. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că escrocul reușise să obțină un împrumut bancar în valoare de 40.000 de lei în baza unei adeverințe de salariat falsificate din care reieșea că este angajat MAPN.
 
Fleancu și-a recunoscut fapta, a fost trimis în judecată în primăvara acestui an, a fost judecat în procedură simplificată și doar după trei termene a fost și condamnat de către judecătorii din cadrul Tribunalului Prahova.