cagula jaf

Ovidiu Adrian Croitoru, unul dintre bărbații care, în primăvara anului 2013, a venit înarmat până în dinți la Câmpina unde pusese la cale un jaf armat la unul dintre cazinourile ilegale din oraș, a fost eliberat condiționat.

 

Decizia aparține Judecătoriei Giurgiu, localitate unde infractorul și-a ispășit pedeapsa cu închisoarea.

Complicele său, basarabeanul Sergiu Baciu, nu a reușit să convingă judecătorii că este pregătit să iasă condiționat din spatele gratiilor. Acesta a solicitat și el tot judecătorilor din Giurgiu să fie lăsat în liberate, dar fără succes.

Croitoru a avut de executat o pedeapsă de doi ani și două luni, în schimb, basarabeanul a primit o pedeapsă mult mai mare, de cinci ani și două luni de închisoare, fiind găsiți vinovați de inițiere și constituire de grup infracțional organizate, aderare și sprijinirea unui asemenea grup.

 

Baciu și Croitoru au speriat Câmpina în primăvara anului 2013, atunci când au venit înarmați cu pistoale letale pentru a ataca un grup de cartofori care se întâlneau clandestin în beciul unei case din centrul orașului, unde se organizau frecvent partide ilegale de jocuri de noroc.

Miza acestor jocuri era de ordinul zecilor de mii de euro, iar Baciu și Sergiu, împreună cu alți complici, au intenționat să fure acești bani.

În momentul în care au fost prinși, în urma unei acțiuni coordonată de procurorii DIICOT, în portbagajul autoturismului au fost găsite mai multe arme cu muniția aferentă, printre care și un pistol cu amortizor, cătușe, bandă adezivă și arme albe.

 

Despre Sergiu Baciu se spunea la data efectuării anchetei că este un bărbat extreme de periculos, cu pregătire militară, având în vedere că fusese o perioadă de timp în Legiunea Străină. În ciuda acestor acuze, cei doi au primit pedepse ridicol de mici, acum unul fiind în libertate, iar altul în prag de a scăpa de gratii.