sentunta

 

Silviu Florin Teodosiu, un afacerist controversat din Câmpina, pe care îl regăsim în mai multe anchete penale coordinate de DIICOT, a fost condamnat de Tribunalul Prahova la 7 ani de închisoare cu executare și la plata unor despăgubiri civile către stat în valoare de peste 50 de milioane de lei.

 
Teodosiu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Ploiești, în februarie 2013, alături de alte două persoane, frații George și Gabriel Bâțu. Toți au fost găsiți vinovați inițierea/aderarea la un grup infracțional organizat, instigarea la evaziune fiscală, evaziune fiscală în formă continuată. Judecătorii au decis ca Teodosiu să fie condamnat la 7 ani de închisoare, iar frații Bâțu, la 5 ani de închisoare fiecare. În plus, Silviu Florin Teodosiu, considerat liderul grupării de evazioniști a fost condamnată să plătească suma de  50.476.567 lei, despăgubiri civile reprezentând obligaţii către bugetul general consolidat al statului, iar în solidar toți cei trei inculpați vor trebui să plătească alte aproximativ 10 milioane de lei, reprezentând tot despăgubiri civile.

Conform procurorilor DIICOT Ploiești, sub coordonarea liderului grupării Teodosiu Florin Silviu, membrii grupării au utilizat un număr de douăzeci de societăţi comerciale pentru a obţine beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, rezultate din operaţiuni comerciale cu produse petroliere.

"În fapt , se achiziţiona subprodus petrolier de la furnizori reali, după care prin firmele administrate de BÎŢU GABRIEL, MIHĂILESCU TUDOR, BÎŢU ALEXANDRU GEORGE,  NUŢULESCU CRISTIAN GABRIEL, se schimba calitatea mărfii, scriptic, din combustibil lichid uşor în motorină, după care se factura motorină către firmele deţinute de către TEODOSIU FLORIN SILVIU sau alte persoane indicate de acesta, după care acesta, la rândul lui vindea marfa către diferiţi beneficiari drept motorină. O altă modalitate de comitere a infracţiunilor consta în achiziţionarea motorinei de lasocietăţi aflate în insolvenţă care erau scutite de plata TVA –ului, de către firmele aparţinând membrilor grupului infracţional, după care aceasta era vândută către firmele administrate de către TEODOSIU FLORIN SILVIU, în preţ fiind inclus TVA-ul", arătau procurorii la data efectuării perchezițiilor.
 
Sentința dată de Tribunalul Prahova, în martie 2016, nu este una definitivă, deja Teodosiu și complicii săi au apelat sentința la Curtea de Apel Ploiești.