hoti

Polițiștii Secției Rurale Florești au depistat 4 bărbați bănuiți de două furturi calificate. Aceștia au fost arestați preventiv pentru 29 de zile.

În noaptea de 10/11 mai a.c., polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 2 Florești, în timpul serviciului de patrulare, au efectuat semnal regulamentar de oprire asupra unui autoturism. Conducătorul auto nu s-a conformat, astfel că patrula de poliție a pornit în urmărirea acestuia.

În comuna Măgureni, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției iar autoturismul a părăsit partea carosabilă și a s-a oprit într-un gard. Doi dintre ocupanții autoturismului au fost reținuți pe loc de polițiști. În urma verificărilor, s-a stabilit că aceștia, împreună cu șoferul în cauză și un al treilea ocupant al autoturismului, sunt bănuiți de comiterea a două furturi comise în noaptea precedentă înainte în aceeași localitate.

În cursul aceleiași dimineți, cu autorizarea instanței, polițiștii au descins la locuințele persoanelor bănuite, depistându-l pe cel de-al treilea ocupant al autoturismului, precum și mai multe bunuri provenite din cele două furturi.

Cei trei bărbați depistați au fost prezentați instanței, care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile, fiind încercerați în arestul poliției. Pe numele celui de-al patrulea a fost emis un mandat de arestare în lipsă, fiind dat în urmărire.

În urma activităților desfășurate, și acesta a fost depistat de polițiști. Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere. Ceilalți trei sunt cercetați pentru furt calificat, cu toții în stare de arest preventiv.
sursa: IJP Prahova