catuse

 

Alexandru Ștefan Ghibănescu, din Breaza, acuzat de cămătărie, șantaj, proxenetism, lipsire de libertate, organizare de lupte cu câini, a cerut judecătorilor să-l scoată din spatele gratiilor și să-l plaseze în arest la domiciliu.

 

Asta în condițiile în care, în momentul în care Tribunalul Prahova a decis arestarea lui, a fugit de de la instanță, de sub nasul polițiștilor, tocmai în Bulgaria, unde a fost prins pe aeroportul din Sofia.
 
De data aceasta judecătorii din Câmpina, care au decis în primă fază să-l judece pe Ghibănescu sub control judiciar, nu s-au mai lăsat înduplecați și au respins solicitarea infractorului.

Alexandru Ghibănescu a fost anchetat de procurori încă de anul trecut, fiind acuzat că ar fi coordonat o rețea de prostituate care lucrau în Italia, că ar fi organizat mai multe lupte ilegale de câini în Breaza, dar și în alte localități din țară, că împrumuta bani cu camătă pentru ca apoi să recupereze chiar și de trei ori suma împrumutată folosindu-se de acte de violență.
 
A fost trimis în judecată la sfârșitul anului trecut în stare de libertate, dar sub control judiciar, însă, după ce a început să amenințe martorii din dosar, procurorii au cerut arestarea acestuia în luna februarie a acestui an.
 
Atunci a fost momentul în care Ghibănescu a fugit din țară pentru ca după câteva săptămâni să fie depistat de autorități, în Bulgaria.
 
A fost repatriat recent în România, iar acum vrea din nou în libertate.