perchezitii politie prahova

Polițiștii din Prahova au efectuat nouă percheziții la sediul unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

 

Polițiștii prahoveni specializați în investigarea criminalității economice au efectuat nouă percheziții la sediul unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, a anunțat IJP Prahova. Acțiunile au fost desfășurate în 5 locații din municipiul București, două din județul Prahova și câte una din județele Ilfov și Cluj.

„Din cercetări, a rezultat că, în perioada 2011-2016, prin intermediul a 6 societăți comerciale, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal prin care ar fi înregistrat și declarat operațiuni fiscale nereale, cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor aferente. Ulterior, pentru a disimula proveniența sumelor rezultate, persoanele bănuite ar fi apelat la metode precum transferuri bancare, urmate de retrageri imediate de numerar sau rularea banilor prin mai multe conturi bancare. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 3.500.000 de lei. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe unități informatice, precum și documente financiar-contabile și bancare, precizează sursa citată.

 

Cinci persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri și dispunerea de măsuri legale. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Activitățile au fost desfășurate sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.