aerodrom.10

În această dimineață a avut loc aniversarea de 80 de ani de la înființarea Aerodromului Gheorghe Banciulescu , ce a fost serbată printr-un miting aviatic de excepție la aerodromul din Strejnic.

 

La eveniment au participat câteva mii de persoane ce au putut urmări acrobații ale piloților Aeroclubului României, formații de zbor ale avioanelor de mici dimensiuni, acrobații în sincron realizate de două planoare de la White Wings. Cei ma încântați au fost copiii care s-au delectat cu tumbele făcute pe cer de către piloții profesioniști veniți special la Ploiești pentru acest eveniment. Poate cel mai spectaculos moment a fost saltul cu parașuta al celor șase parașutiști profesioniști, din lotul național de parașutism al României. Unul dintre aceștia a sărit de la înălțimea de 2000 m fluturând un steag al României cu o dimensiune de 500 metrii pătrați., confecționat chiar de membrii lotului de parașutism.

Copiii au încercat să simuleze de la sol acrobațiile piloților, cu ajutorul a zeci de zmee ce au fost înălțate, care mai de care mai spectaculoase. 

Vremea a ținut cu participanții evenimentului care au avut parte de soare și cer în cea mai mare parte senin. Vizibilitatea a fost foarte bună astfel încât avioanele au putut fi admirate în toată splendoarea lor. În unele momente vântul le-a dat bătăi de cap piloților, în special celor care manevrau planoarele, aparate de zbor fără motor.

 

Pe raza aerodromului din Strejnic au fost pregătite mai multe echipaje de poliție care au asigurat securitatea zonei și fluidizarea traficului, coada de mașini parcate întinzându-se pe câțiva kilometri, ajungând chiar în dreptul pasarelei în construcție de la Ploiești Vest. De asemenea, echipaje SMURD și de Ambulanță au fost pregătite de intervenție în orice moment, chiar lângă baza pistei avioanelor. 

aerodrom.2aerodrom.4aerodrom.5aerodrom.6aerodrom.7aerodrom.7 2aerodrom.8aerodrom.9aerodrom.10aerodrom.11aerodrom.12aerodrom.13aerodrom