arest domiciliu operatiuni tutun

Polițiștii din Prahova au ridicat 250 kilograme de materie vegetală cu aspect de tutun, patru aparate de procesat tutun și aproape 3.000 de le.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Prahova au efectuat miercuri 11 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de obținere, producere și comercializare de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

Perchezițiile s-au desfășurat în municipiul Ploiești și în trei comune din județul Prahova, la locuințele celor bănuiți și la două puncte de lucru ale unei societăți comerciale.

Din cercetări a reieșit că, persoanele vizate ar fi achiziționat tutun, pe care l-ar fi procesat și comercializat fără a respecta normele fiscale în vigoare.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate patru aparate de procesat tutun, 2.800 de lei și 250 de kilograme de materie vegetală cu aspect de tutun. 38 de persoane au fost conduse la sediul poliție, pentru audieri.

Instanța a dispus arest la domiciliu pentru două persoane bănuite de operațiuni ilegale cu tutun și pentru alte cinci persoane instanța a dispus măsura controlui judiciar.