tudoe dosaru

Liviu Tudose, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau control judiciar.

Soluția nu a fost deloc una mulțumitoare pentru magistrat, având în vedere că iudecătorul a respins cererea. Tudose mai are însă o șansă la contestație, în fața completului de trei judecători, care urmează să dea soluția definitivă în data de 18 mai.
 
Pe de altă parte, Viorel Dosaru, fostul comandant al IJP Prahova, co inculpat în același dosar cu Tudose, a solicitat și el instanței supreme eliberarea din arest, însă cererea sa va fi luată în discuție abia mâine, iar decizia nu va fi una definitivă. Cel de-al treilea inculpat în această cauză, Constantin Ispas, fostul șef al DGA Prahova, rămâne în arest preventiv, după ce judecătorul de drepturi și libertăți i-a respins și lui cerea de a fi plasat în arest la domiciliu.
 
Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore și ulterior arestați preventiv, la solicitarea procurorilor DNA Ploiești, la sfârșitul lunii martie. Ei sunt acuzați de fapte de corupție în dosarul în care este urmărit penal și deputatul Sebastian Ghiță, acuzat că ar fi beneficiat de puterea dată de funcțiile celor trei pentru a obține informații nedestinate publicității și alte avantaje. 

 

 

Național
  • Vineri, 22 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Sevil Shhaideh, audiată la DNA

Ministrul dezvoltării regionale, vicepremierul Sevil Shhaideh, considerată o apropiată a liderului PSD, Liviu Dragnea, a sosit, vineri dimineață, la sediul DNA, unde urmează să fie audiată. Ea a a...

Social
  • Vineri, 22 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Întreruperi de apă anunțate de Hidro Prahova

Locuitorii unui sat din Prahova rămân astăzi fără apă. Comunicatul Hidro Prahova: Ca urmare a întreruperii furnizării energiei electrice de către Electrica SA, în satul Țărculești, comuna...