tutun

12 saci de tutun, aproximativ 20 kg fiecare, 4 aparate de mărunțit tutun și suma de 2800 de lei, bani proveniți cel mai probabil din vânzarea țigărilor contrafăcute susțin polițiștii că au găsit la domiciliile indivizilor percheziționați în această dimineață.

 

În plus, conform unor surse apropiate anchetei, 38 de persoane, în mare parte martori (cumpărători), vor fi aduși la sediul IJP Prahova pentru a da declarații în cauză.

Reamintim că în această dimineață mai multe percheziții la 11 adrese din Prahova, la mai mulți contrabandiști cu țigări contrafăcute.

Perchezițiile se desfășoară în municipiul Ploiești și în 3 comune din județul Prahova, la locuințele celor bănuiți și la 2 puncte de lucru ale unei societăți comerciale.

 

Cei vizați sunt suspectați că ar fi achiziționat tutun, pe care l-ar fi procesat și comercializat fără a respecta normele fiscale în vigoare.

UPDATE Comunicatul IJP Prahova

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE OPERAȚIUNI ILEGALE CU TUTUN

 

Astăzi, 11 mai, polițiștii de investigații criminale din Prahova au efectuat 11 percheziții la persoane bănuite că ar fi efectuat operațiuni ilegale cu tutun. 38 de persoane au fost aduse la audieri, din care 18 cu mandat.

La data de 11 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Prahova au efectuat 11 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de obținere, producere și comercializare de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

Perchezițiile au avut loc în municipiul Ploiești și 3 comune din județul Prahova, la locuințele celor bănuiți și la 2 puncte de lucru ale unei societăți comerciale.

 

Din cercetări a reieșit că persoanele vizate ar fi achiziționat tutun, pe care l-ar fi procesat și comercializat fără a respecta normele fiscale în vigoare.

38 de persoane au fost aduse la sediul poliție pentru audieri, din care 18 cu mandat.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor 4 aparate de procesat tutun, 2.800 de lei și 250 de kilograme de materie vegetală cu aspect de tutun.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de obținere, producere și comercializare de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La percheziții au participat și jandarmi.

VIDEO Percheziții la contrabandiștii cu tutun

 

Opinii Voxpublica
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Nicolae

Circ, panaramă și suspine la PNL Prahova

Ce să zic? N-am ce să zic! Citiți astea doua texte si cruciți-vă: până aici a ajuns organizația seniorului Quintus. Ca să rămânem în contextul și atmosfera ”pupat toți piața endependenți”, întreb și eu ca...