afis filarmonica2

Joi, 12 mai 2016, Concertul Simfonic al Filarmonicii "Paul Constantinescu" prezintă trei lucrări muzicale ale unora dintre cei mai importanți compozitori ruși: Aram Haciaturian, Sergei Rachmaninoff și N. Rimski Korsakov.

 

Imediat după "Adagio"-ul superb din muzica baletului "Spartacus și Phrygia", scena sălii "Ion Baciu" va răsuna în acordurile "Variațiunilor pe o temă de Paganini" ale lui Sergei Rachmaninoff, lucrare ce presupune o mare virtuozitate din partea interpretului, prezentată de însuși compozitor la momentul premierei din 7 noiembrie 1934, acompaniat de Orchestra din Philadelphia, sub bagheta lui Leopold Stokowski.

Seara se încheie conducând auditoriul într-o lume de basm, inspirată de poveștile din antologia "O mie și una de Nopți" ale Sheherezadei : povești cu prinți, prințese, sultani, corăbii, relatate cu ajutorul instrumentelor muzicale din orchestra, toate cuprinse în Suita Simfonică "Sheherezada" semnată de N.Rimski Korsakov, cu unul dintre cele mai frumoase solo-uri de vioară scrise vreodată, ce o înfățișează pe însăși Sheherezada.

Ora 19.00, dirijor Tiberiu Oprea, pianistul Constantin Sandu și Orchestra Simfonică în concert de poveste, "Sheherezada".