masina furt

Un tânăr din Lipănești este cercetat penal pentru că ar fi furat mașina mamei sale, ar fi plecat la plimbare fără a poseda permis de conducere, ar fi consumat băuturi alcoolice și ar fi și refuzat testarea cu aparatul etilotest.

 

În noaptea de 6/7 mai, în jurul orei 3, Dispeceratul Poliției Boldești-Scăeni a fost sesizat, prin SNUAU 112, de către o femeie din comuna Lipănești, care tocmai observase că cineva i-a sustras autoturismul parcat în fața locuinței.
O patrulă de siguranță publică a fost îndrumată imediat la fața locului, iar, la aproximativ 300 metri de locuința proprietarei, a fost găsit autoturismul în cauză, staționat, iar la volan un tânăr. S-a procedat la identificarea sa, constatându-se că era chiar fiul persoanei vătămate. Din verificări a rezultat că acesta ar fi luat cheile autoturismului din locuință fără știrea mamei și ar fi plecat să se plimbe prin comună. În continuare, s-a stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
Având în vedere faptul că persoana depistată emana halenă alcoolică, dar a refuzat testarea cu aparatul etilotest, s-a procedat la conducerea sa la Spitalul Județean de Urgențe Ploiești, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge. Persoana vătămată nu a dorit să depună plângere pentru furtul autoturismului.
În cauză a fost întocmit dosar penal.
sursa: comunicat de presă al IJP Prahova