tudose ijp

Un polițist pe care procurorii îl acuză de fapte de corupție s-a urcat băut la volan, după care a provocat un accident rutier.

 

Este vorba despre Viorel Vasile Tudose, șeful polițiștilor din Filipeștii de Pădure, plasat sub control judiciar încă din luna februarie a acestui an, după ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova l-au adus la audieri alături de alți patru polițiști.

Tudose și subalternii săi sunt cercetați pentru luare de mită, abuz în serviciu, trafic de influență și instigare la trafic de influență.

Accidentul în care a fost implicat Tudose a avut loc în data de 26 aprilie, pe o stradă din localitatea Filipeștii de Pădure. Agentul de poliție a intrat într-o căruță, dar din fericire nimeni nu a fost rănit grav, așa că incidentul a fost raportat doar cu producerea unor pagube materiale.

 

Din păcate pentru Tudose, după testarea cu alcool-testul, a ieșit la iveală faptul că acesta consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Motiv suficient pentru procurori să ceară înlocuirea controlului judiciar cu arestul la domiciliu pe numele agentului de poliție.

Tribunalul Prahova a acceptat solicitarea Parchetului, decizia nefiind una definitivă, dar este executorie.