Florin Ghinea Ghenosu

Șeful clanului Ghenosu, care a speriat județele Dâmbovița și Prahova, considerat unul dintre cei mai periculoşi interlopi români, a fost eliberat condiţionat pentru bună purtare.

 

În 2011, Florin Ghinea – liderul clanului Ghenosu, din Târgovişte – a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru şantaj şi infracţiuni informatice, de către magistrații Tribunalului Prahova. Așa că a stat după gratii doar 5 ani.

Renumele şi l-a căpătat încă din 2003, când a fost condamnat de autorităţile din Franța, pentru că a fost liderul unei reţele care făcea trafic de carne vie şi în paralel se ocupa şi cu cămătăria. Această grupare a mai operat și în Spania și Italia.

Revenit în țară, alături de membri ai clanului său, Ghenosu a terorizat județele Dâmbovița și Prahova, impunându-și punctul de vedere cu ajutorul intimidărilor și forței fizice. Nu puțini sunt cei care au fost bătuți crunt.

 

Chiar și fostul șef al Secției penale a Tribunalului Prahova, Dumitru Rebegea, a fost implicat într-un scandal, alături de Florin Ghinea.

Magistratul a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru două infracțiuni de luare de mită și două de favorizare a infractorului. Rebegea a dispus eliberarea a doi interlopi din clanul Ghenosu, inclusiv a liderului grupării, cercetați pentru mai multe infracțiuni de șantaj și înșelăciune.

Ghenosu a fost interceptat de mai multe ori în timp ce lansa amenințări la adresa oamenilor legii și a promis să se răzbune imediat ce va ieși din închisoare.
sursa: max-media.ro