brezeanu

Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a fost factorul care i-a determinat pe candidați să uite de emoții la proba sportivă pentru angajarea în MAI.

 

 

„Ne-am uitat la ea, la uniforma în care era îmbrăcată și am tras de noi cât am putut. Prezența ei printre noi ne-a stimulat enorm. Așa ne dorim și noi să fim, așa că am dat tot și am reușit. E foarte importantă să ai un model în față și să-ți spui: așa îmi doresc și eu să fiu! „ a fost părerea unanimă a fetelor care au participat la probele de evaluare fizică necesare pentru a se angaja în Poliție. Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a fost factorul care i-a determinat pe candidați să uite de emoții, de stres și să lupte pentru un punctaj maxim care să le asigure o șansă în plus la evaluarea finală.

Nu mai puțin de 2687 de candidați au venit la Câmpina, la Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr, unul dintre cele cinci centre de evaluare la nivel național, pentru a susține probele sportive: rezistență și flexii abdominale. Spre deosebire de alți ani, concurenții au fost mult mai bine pregătiți din punct de vedere fizic, astfel că majoritatea dintre aceștia au obținut rezultate care le vor asigura note de 9 și 10, puțini fiind cei care au abandonat concursul sau care nu au reușit să se încadreze măcar în limita de jos a baremului.

Deși pentru această etapă de recrutare de noi forțe, IGPR a exclus limita maximă de vârstă, cei mai mulți candidați care au fost admiși pentru probele sportive sunt tineri, sub 30 de ani, cel mai mic având chiar 18 ani. E adevărat, la nivel național, sunt și câțiva concurenți care, deși au depășit vârsta de 50 de ani, au decis că acum a venit momentul să îmbrace uniforma de polițist.

 

Din cauza numărului foarte mare de candidați, puțin peste 9000 la nivel național, probele eliminatorii de evaluare fizică sunt organizate timp de două zile, sâmbătă și duminică. Sunt cinci centre de evaluare în toată țara, la Câmpina (2687 candidați), Cluj (1615 candidați), Iași ( 1495 candidați), Slatina  (1671 candidați) și București, unde vor fi evaluați aproximativ 2000 de candidați.

În Prahova, după probele medicale și psihologice au mai rămas în competiție 200 de persoane care se luptă pe 45 de locuri.

 

După probele fizice, urmează examenul scris care va avea loc peste o săptămână.

VIDEO Purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, prezent la proba sportivă