perchezitii spitale

Perchezițiile au loc la scurt timp după ce Ministerul Sănătății a publicat lista unităților medicale unde sunt probleme legate de dezinfectanți.

 

Polițiștii ridică la această oră documente și probe din spitalele unde au fost găsite probe neconforme ale antisepticului Hexi Pharma. Adică de la unitățile sanitare din București și alte 21 de județe, printre care și Prahova, a anunțat Agerpres.

Potrivit surselor noastre vizat de ancheta polițiștilor din cadrul IGPR este Spitalul Județean Ploiești, care figurează pe lista neagră a Ministerului Sănătății.

Precizăm faptul că, potrivit unui comunicat de presă, încă de miercuri, s-a anunțat faptul că „Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare”.

 

„Procurorii au dispus în cauză începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 Cod penal şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse prev. de art. 357 alin. 2 Cod penal. În cauză au fost delegaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru efectuarea unor acte de urmărire penală, inclusiv pentru participarea la ridicarea probelor necesare în vederea realizării unor teste specifice, în colaborare cu Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii”.