copil rapit mama

Un copil în vârstă de opt ani și mama lui, decăzută din drepturile părintești, sunt căutați de polițiștii din Prahova după ce tatăl băiatului a anunțat la 112 dispariția acestuia. Băiețelul a fost răpit din București, la sfârșitul anului trecut, de mai mulți indivizi, iar din acel moment tatăl nu mai știe nimic despre soarta micuțului.

 

Bărbatul a mers la domiciliul foștilor săi socrii, unde bănuia că a fost dus copilul, împreună cu reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Prahova și cu un executor judecătoresc, dar în zadar. Băiatul și mama lui sunt de negăsit. În acest moment sunt deschise două dosare penale pe numele femeii: unul în care este acuzată că nu a respectat o hotărâre judecătorească, iar în cel de-al doilea, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, este acuzată de lipsire de libertate în mod ilegal.

Tatăl disperat care își caută acum copilul se numește Mihai Heimann, realizator de televiziune în cadrul TVR.  Toată această poveste a început în urmă cu aproape cinci ani când soții Heimann au decis să se despartă. Instanța a decis ca băiatul celor doi să fie încredințat tatălui, însă mama, Gențiana Despan (fostă Heimann) a refuzat să accepte sentința judecătorească, de aici o întreagă nebunie, unica victimă fiind copilul lor, un băiețel acum în vârstă de opt ani.

În toamna anului trecut, Mihai Heimann este atacat în plină stradă de mai mulți indivizi care îi răpesc băiatul și fug împreună cu el spre o destinație necunoscută.

 

Convins că totul fusese pus la cale de fosta soție, bărbatul apelează la toate căile legale pentru a-și recupera copilul, susțin surse judiciare. Pe rolul Judecătoriei Vălenii de Munte sunt deschise mai multe acțiuni îndreptate împotriva Gențianei Despan, acuzată că nu respectă sentința instanței care a decis ca tatăl să dețină custodia copilului. Femeia este amendată cu 1500 de lei pe zi de întârziere, până la înapoierea minorului Heimann V. A la locuinţa reclamantului, aşa cum s-a stabilit irevocabil prin decizia civilă nr.2088/A/2014 pronunţată de Tribunalul Bucureşti.  Decizia judecătorilor nu a schimbat nimic din atitudinea mamei, care refuză în continuare să cedeze copilul.

La sfârșitul săptămânii trecute, Mihai Heimann merge la Măneciu, la domiciliul foștilor săi socrii, însoțit de un executor judecătoresc și de un reprezentant al DGASPC Prahova. Cu stupoare, află că băiatul său și mama acestuia nu sunt acasă. Mai grav este că nimeni nu a putut să ofere relații concrete referitoare la adresa unde se află Gențiana Despan și copilul. Disperat, tatăl sună la 112 și anunță dispariția minorului, iar polițiștii au decis să deschidă un dosar penal în care se fac cercetări pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

În paralel, pe rolul Judecătoriei Vălenii de Munte a fost înregistrată o altă cauză penală în care Gențiana Despan are calitate de inculpat, acuzată fiind de nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului.

Vom reveni cu detalii pe marginea acestui caz