motorina

58.000 litri motorină indisponibilizați în urma activităților desfășurate de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice într-un dosar penal în care e cercetat un bucureștean pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la înșelăciune.

 

Comunicatul IJP Prahova:

Ofițeri ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au definitivat cercetările într-un dosar penal față de un bucureștean, în vârstă de 41 de ani, administrator al unei societăți comerciale.

 

Din cercetările polițiștilor a rezultat că acesta este bănuit de comiterea a două infracțiuni de complicitate la înșelăciune.

Astfel, din cercetări a rezultat că bărbatul ar fi pus la dispoziţia unei persoane documentele şi conturile societăţii pe care o administra, sprijinind-o astfel pentru inducerea în eroare a reprezentanţilor altor două societăți, cu prilejul vânzării unei cantităţi de 58.000 litri motorină. În acest mod a creat impresia că una dintre societăți ar fi proprietara mărfii şi ar putea să o predea părţilor vătămate fără nicio piedică, în condiţiile în care nu se achitase contravaloarea carburanţilor către societatea proprietară de drept.

Prin faptele comise, bărbatul a produs părţilor vătămate un prejudiciu de 289.992 lei, iar întreaga cantitate de motorină a fost indisponibilizată.