atm frauda

Zeci de persoane s-au trezit cu conturile golite după ce trei bulgari care s-au aciuit în Ploiești au dat atacul la ATM-urile unor sucursale bancare din oraș.

 

Prin clonarea cardurilor, Dimitar Ivanov, Dimitar Bonev și Adelina Kurteva au reușit să sustragă, la sfârșitul anului trecut, sume cuprinse între 3000 de lei și 200 de lei de la mai multe persoane care tocmai primiseră în cont salariile și primele de Crăciun.

În total suma furată de cei trei bulgari prin metoda cardului clonat depășește 60.000 de lei.

Aceștia au fost prinși de polițiști, au fost judecați de Tribunalul Prahova, fiind condamnați la 4 ani și 5 luni închisoare, cei doi bărbați, iar femeia la 2 ani și șase luni de închisoare.

 

Sentința dată de Tribunalul Prahova nu este una definitivă, inculpații pot depune o contestație la Curtea de Apel Ploiești, cu precizarea că aceștia vor fi judecați în continuare în arest preventiv.

Pentru recuperarea prejudiciului, instanța a decis să pună sechestru pe mașina cu care bulgarii s-au deplasat în România, un Audi A6. În plus, sumele găsite la domiciliul acestora, în timpul perchezițiilor, au fost confiscate.

Pe de altă parte, ploieștenii care au fost victimele celor trei hoți, și-au primit banii înapoi, fiind despăgubiți de băncile unde aveau conturile atacate.