evaziune

Administratorul unei firme din Voluntari este acuzat de polițiștii prahoveni de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul depășind 1,6 milioane de lei.

 

Comunicatul IJP Prahova

Bucureștean, în vârstă de 44 de ani, administrator al unei societăți comerciale, cu sediul social în orașul Voluntari, cercetat penal de către polițiștii prahoveni pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani

Ofițeri de investigare a criminalității economice din cadrul serviciului de profil au finalizat cercetările efectuate față de un bucureștean, în vârstă de 44 de ani, administrator al unei societăți comerciale, cu sediul social în orașul Voluntari, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.
Din cercetări a rezultat că acesta ar fi înregistrat în contabilitatea firmei cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale, în baza unor facturi fictive în valoare totală de 1.650.449,24 lei, emise de două societăți-fantomă din județul Prahova, fapt care a influențat negativ rezultatul fiscal în dauna bugetului general consolidat al statului. Ulterior, inculpatul ar fi dispus virarea sumei de 639.036,80 lei, bani rezultați din comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, în contul societăților-fantomă, de unde a fost retrasă în numerar.

 

Prejudiciul creat prin activitatea infracțională a fost stabilit la suma de 532.403 lei (pentru infracțiunea de evaziune fiscală) și 639.036,80 lei (pentru spălarea banilor).

În această cauză, polițiștii au formulat propunere de terminare a urmăririi penale și trimiterea în judecată, totodată dispunând măsuri asiguratorii, care au dus la recuperarea integrală a prejudiciului.