hoti buzunare cumparaturi

Poliția a lansat un set de recomandări pentru perioada sărbătorilor, mai ales în zona în care vă faceți cumpărăturile. Cuvântul de bază este vigilența.

 

Pentru a vă bucura de clipele minunate din perioada Sărbătorilor de Paște trebuie să respectați câteva reguli simple la cumpărături. Iată sfaturile Poliției:

- Când vă aflați la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar! Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toți banii, ci doar cât este necesar.

- Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

 

- Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins ”din greșeală” în astfel de locuri, verificați-vă imediat buzunarul unde țineți banii sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima tertipului unui hoţ!

- Pentru a preveni furturile din autoturisme, atunci când le parcați în locurile special amenajate din zona supermarketurilor, asigurați portierele!

- Nu lăsați în autoturism obiecte personale şi nici actele autoturismului, pentru că acestea pot fi sustrase și folosite, ulterior, de infractori!

 

- Nu lăsați la vedere, în interiorul autoturismului, obiecte de valoare care atrag interesul hoţilor, cum ar fi genţi de voiaj, poșete, borsete, genţi tip "Diplomat", aparatură electronică