rares onica

Agentul de poliție, Aurelian Onica, acuzat că ar fi sustras din sediul IJP Prahova un permis de conducere pentru a-l înapoia unui șofer, a fost trimis în judecată.

 

Acesta este acuzat de luare de mită, pentru că ar fi primit o sumă de bani pentru gestul său. Onica nu este la prima abatere. El mai este condamnat pe fond de către Judecătoria Ploiești, după ce a fost prins băut la volan și a refuzat să meargă la spital pentru recoltare de probe biologice.

Comform unui comunicat a de presă, la data de 25 aprilie a.c., procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului O.R.A., agent de poliţie în cadrul I.P.J. Prahova - Serviciul Rutier, cercetat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de luare de mită şi a două infracţiuni de sustragere sau distrugere de înscrisuri.

În fapt, la data de 07.03.2016, agentul de poliţie, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a sustras permisul de conducere emis pe numele lui O.G., aflat în păstrarea Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, în scopul de a i-l restitui în mod nelegal contravenientului. Permisul fusese reţinut pentru o perioadă de 60 de zile, ca măsură complementară, în urma comiterii de către O.G. a unei contravenţii la regimul circulaţiei rutiere.

 

În aceeaşi zi, poliţistul a primit de la O.G. suma de 2.000 lei în schimbul restituirii nelegale a permisului de conducere. Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova au fost delegaţi să efectueze acte procedurale în vederea întocmirii probatoriului în cauză.