Talharie

Pedepse uriașe pentru trei tineri acuzați că l-au atacat pe stradă și tâlhărit pe Gheorghe Râncu, directorul Colegiului Tehnic Forestier din Câmpina.

 

15 ani și 1049 zile de închisoare, pentru Marian Bratu, 8 ani şi 4 luni de închisoare pentru George Florin Bunoiu și 7 ani de închisoare pentru Sorin Codreanu sunt pedepsele rămase definitive pe care judecătorii Curții de Apel Ploiești le-au acordat celor trei hoți din Câmpina, cunoscuți pentru desele atacuri pe care le-au dat de-a lungul anilor în oraș.

Printre victimele lor se află un angajat al Școlii de Poliție din Câmpina, dar și profesorul Gheorghe Râncu. Acesta din urmă a fost atacat pe stradă, în noapte de 4 spre 5 august, atunci când cei trei hoți au reușit să-I smulgă de la mână un ceas în valoare de aproximativ 2000 de lei pe care l-au vândut ulterior cu 150 de lei.

Cei trei hoți erau cunoscuți în oraș, iar polițiștii susțin că erau specializați în furturi din locuințe și din magazine. Aceștia au fost arestați în toamna anului 2014 și trimiși în judecată pentru tâlhărie calificată. Nouă persoane s-au constituit părți vătămate, dar pe parcursul procesului acestea au renunțat la pretenții, dat fiind că în parte și-au recuperate bunurile furate sau valoarea acestora era mult prea mică pentru a se mai complica cu un proces.