concert filamonica

Filmarmonica Paul Constantinescu din Ploiești organizează un recital de excepție cu un pianist de renume mondial. Evenimentul va avea loc în seara de Miercuri, 27 aprilie 2016, ora 19.00.

 

Filarmonica "Paul Constantinescu" are pe scena sălii de concerte un oaspete de seamă, în persoana pianistului de renume mondial, Josu de Solaun. Este câştigătorul secţiunii Pian a Concursului "George Enescu", 2014, al premiului I la Concursul de Pian al Uniunii Europene şi al Marelui Premiu la Concursul Internaţional de Pian "Jose Iturbi"


Mare iubitor al lucrărilor lui George Enescu, pianistul declara că :"Îl admir de foarte mult timp pe Enescu" şi organizează recitaluri gratuite cu integrala lucrărilor de pian ale marelui compozitor român, pe care le va şi înregistra la cunoscuta casă de discuri "Naxos Records".
Pianistul de origine spaniolă va interpreta Miercuri pe scena Filarmonicii ploieştene "Concertul nr.1 pt pian şi orchestră" semnat de Ceaikovski, una dintre cele mai importante lucrări ale compozitorului, imaginea simfonismului rusesc.
Acordurile unuia dintre cele mai frumoase concerte scrise vreodată pentru pian, în interpretarea lui Josu de Solaun, acompaniat de Orchestra Simfonică şi maestrul Radu Postăvaru, Miercuri, în Concert " Vă place Ceaikovski?"
Interpretarea va fi cu siguranţă una exemplară!