oprea dna

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a ajuns astăzi la sediul DNA din Ploiești. Surse judiciare susțin că acesta a fost citat în calitate de suspect într-un dosar de corupție în care a fost plasată sub control judiciar judecătoarea Ruxandra Popescu de la Judecătoria Sinaia.

 

La sediul DNA a ajuns și secretara primăriei din Sinaia, Beatrice Rădulescu. Atât aceasta, cât și primarul Oprea, sunt însoțiți de avoocați.

UPDATE Oa 10:25 Oprea ar putea fi acuzat de abuz, susțin surse judiciare.

 

UPDATE Ora 10:35 Primarul din Sinaia a ieșit din sediul DNA Ploiești, declarând că se va întoarce la audieri într-o oră.

Întrebat dacă primăria a fost reprezentată corect în procesul judecat de Popescu, primarul Oprea a declarat că nu are nicio implicare în acest dosar.

Judecătoarea Popescu este acuzată de luare de mită și abuz în serviciu săvârșite în legătură cu pronunțarea unei hotărâri în detrimentul Primăriei Sinaia.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în cauză există aspecte care arată că, în vara anului 2010, în calitate de magistrat judecător, suspecta Ruxandra Popescu a acceptat promisiunea făcută de o persoană care, la acea dată, ocupa o funcție de conducere în Poliția Sinaia, de a i se plăti un folos necuvenit în schimbul pronunțării unei hotărâri judecătorești favorabile intereselor sale și într-un termen scurt.

Astfel, judecătoarea a primit, prin intermediar, un folos necuvenit în valoare de aproximativ 500 euro, se arată în comunicat.

Potrivit unor surse, suspecta ar fi primit o haină de blană de la Marin Tudorică, fost șef al Poliției Sinaia, arestat în ianuarie pentru fapte de corupție.

"Ca urmare a faptului că acceptase promisiunea de a primi un folos necuvenit, în calitate de judecător la Judecătoria Sinaia, învestită fiind cu soluționarea unui dosar civil, suspecta Popescu Ruxandra și-a încălcat atribuțiile de serviciu și, la data de 11 noiembrie 2010, a pronunțat o soluție vădit contrară dispozițiilor legale, prin care a dat câștig de cauză reclamanților, în detrimentul Primăriei Sinaia", precizează comunicatul.

Concret, prin respectiva hotărâre judecătorească, orașul Sinaia și Consiliul Local Sinaia au fost obligate să încheie contracte de vânzare-cumpărare pentru trei terenuri în suprafață totală de peste 500 metri pătrați care făceau obiectul unor contracte de concesiune, la prețuri defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de aproximativ 220 000 euro și un folos necuvenit pentru cei trei concesionari, spun procurorii potrivit agerepres.ro.

VIDEO Primarul din Sinaia, citat ca suspect la DNA Ploiești