perchezitii evaziune fiscala

Poliţişti specializaţi în investigarea criminalității economice din Buzău au efectuat opt percheziţii, în Buzău și Prahova.

 

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au efectuat percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada septembrie 2011- septembrie 2014, persoanele în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi declarat în raportările contabile ale societății achiziții fictive de la diferiți parteneri. De asemenea, cei în cauză ar fi înregistrat cheltuielile aferente fără ca tranzacțiile să fie declarate ca livrări de către partenerii respectivi. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor către bugetul de stat, stabilit până în present, este de 1.506.169 de lei”, a anunțat IGPR, care a precizat că șase percheziții au avut loc în județul Buzău, iar alte două percheziții domiciliare în Prahova.

 

În cazul a două perchezițiile domiciliare efectuate de cei peste 20 de polițiști din Buzău au fost vizate mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerțului on-line cu aparatură electronică. Prejudiciul creat prin activitatea infracțională este de circa 60.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare patru mandate de aducere, iar persoanele vizate urmează să fie audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău. Acțiunea se desfășoară în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea polițiștilor de investigarea criminalității economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, a precizat sursa citată.

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Creșele s-au redeschis înaintea școlilor

La cererea părinților care au susținut că nu au cu cine să-și la copiii acasă, creșele din Ploiești s-au redeschis în această dimineață. În ciuda faptului că, miercuri (20 septembrie 2017),...