scoala politie

50 de „abdomene" în două minute la băieți și 46 la fete este condiția pentru a obține punctaj maxim la probele sportive care vor fi organizate în luna mai pentru tinerii care vor să se angajeze în Poliție.

 

Înscrierile s-au terminat, iar acum sunt organizate testările psihologice și medicale. După aceste evaluări, Inspectoratele Județene din țară vor stabili data probelor sportive și apoi va urma proba teoretică, programată în data de 14 mai.

În Prahova au fost scoase la concurs 46 de posturi pentru care se bat aproape 800 de persoane. Cel mai mult, candidații se tem de probele sportive din cauza baremurilor considerate de mulți exigente.

Conform reprezentanților IGPR, candidații selectați din sursă externă vor fi examinați după un program pe care îl execută anual fiecare polițist în funcție de categoria de vârstă. Astfel, pentru proba de flexie abdominală, pentru 10 puncte, fiecare bărbat care aspiră la o carieră în Poliție trebuie să execute 50 de repetări în două minute, la categoria de vârstă sub 30 de ani.

 

Numărul repetărilor scade cu cinci în funcție de vârsta candidatului, astfel că pentru cei care au mai mult de 51 de ani, punctajul maxim se obține dacă execută corect, în două minute, 25 de abdomene. (Vezi baremul complet la finalul articolului).

Cea de-a două probă, considerată piatra de moară chiar și pentru tinerii activi, este rezistența pe o distanță de 1000 de m. Pentru punctaj maxim, un kilometru trebuie parcurs în cel mult 3'40'' pentru candidații sub 30 de ani, iar pentru cei mai în vârstă de 50 de ani, timpul crește la 5'45''.

alergare 1000m

 

abdomene femei

abdomene barbati