Viorel Dosaru la DNA Ploiesti

Încă 30 de zile de arest pentru lotul "Papici" este decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, luată vineri, aproape de miezul nopții.

 

Prin urmare, Viorel Dosaru, fostul comandant al IJP Prahova, Liviu Tudose, procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și Constantin Ispas, fostul șef la Direcției Generale Anticoripție Ploiești vor rămâne în spatele gratiilor până la data de 23 mai. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Decizia instanței:
"Admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, în dosarul nr.308/P/2015. În baza art.234 alin.1 şi art.236 alin.1 şi 2 Cod procedură penală, prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpaţilor TUDOSE LIVIU MIHAIL (....), DOSARU VIOREL (....) şi ISPAS CONSTANTIN (....), pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 24.04.2016 până la data de 23.05.2016, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu până la prezentarea apărătorilor aleşi pentru inculpaţii Tudose Liviu Mihail şi Dosaru Viorel, în sumă de câte 35 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Ispas Constantin, în sumă de 130 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 15 aprilie 2016, ora 21.40," 

Singurul care a scăpat de arestul preventiv este Aurelian Mihăilă, și el fost procuror generaj adjunct al PCA Ploiești, care a fost plasat sub control judiciar.

 

Cei trei arestați se află în Centrul de Detenție de la Câmpina, acolo unde au fost transferați săptămâna trecută, după ce, inițial au fost încarcerați în arestul central din București.