cutremur ecuator

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,8 a zguduit sâmbătă provincia Esmeraldas din nord-vestul Ecuadorului, în apropierea graniței cu Columbia. Bilanțul până la ora 9:00 era de 77 de morți.

 

Pe de altă parte, Centrul de Alerte de Tsunami în Pacific (PTWC) a anunțat că amenințarea unui val seismic a trecut în mare parte. Anterior, circa 20 de state din zona Oceanului Pacific au declarat alertă de tsunami. Peru, țară care se învecinează cu Ecuadorul, a anunțat deja că a anulat alerta.

Și vicepreședintele Ecuadorului a transmis persoanelor care și-au părăsit locuințele în zona de coastă — pentru a se refugia în zone mai înalte astfel încât să fie la adăpost de un eventual tsunami — că se pot întoarce la casele lor, întrucât nu mai există amenințarea unui val seismic.


Cât despre numărul victimelor, vicepreședintele Jorge Glas a menționat că din nefericire acesta va crește în orele următoare, el amintind că seismul produs sâmbătă este cel mai puternic care a lovit Ecuadorul după cel din anul 1979. Deocamdată nu s-a comunicat un bilanț al răniților.
Sursa: Agerpres