politisti control plan paza societati

Polițiștii ploieșteni au verificat ieri patru societăți comerciale, fiind aplicate sancțiuni contravenționale de 8.300 de lei

 

Controlul a fost efectuat în intervalul orar 10.00 - 13.00 și a vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului, precum şi pentru verificarea respectării prevederilor legale de către prestatorii de servicii de pază și protecție, monitorizare sau instalare sisteme de alarmare împotriva efracției. Una dintre societățile verificate, de exemplu, la o societate comercială, s-a constatat că nu are întocmit și avizat plan de pază în conformitate cu prevederile legale. Având în vedere aspectele constatate, s-a aplicat o sancțiune contravențională, în valoare de 2000 lei.

Totodată, se arată în comunicatul IJP Prahova, în urma controlului efectuat la o altă societate, s-a constatat că nu au fost implementate măsurile stabilite în raportul de evaluare și tratare a riscurilor la securitatea fizică, iar planul de pază nu a fost refăcut și depus spre obținerea avizului de specialitate. Având în vedere aspectele constatate, s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 3000 lei.

 

La o altă societate s-a constatat faptul că nu au fost implementate măsurile trasate în urma controlului anterior, respectiv refacerea actului adițional și depunerea acestuia în vederea obținerii avizului de specialitate. Având în vedere aspectele constatate, s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 3000 lei.