buna vestire spital judetean

Secţiile de gastroenterologie, dermato, radiologie şi interne, dar şi blocul alimentar unde se prepară hrana pacienţilor, precum şi spălătoria secţiei externe de pe strada Buna Vestire, aparţinând Spitalului Judeţean din Ploieşti, funcţionează într-o clădire care arată deplorabil.

 

Un pacient ne-a trimis câteva fotografii sugestive, care demonstrează veridicitatea proverbului: “pe afară-i vopsit gardul.....”.

Dacă din stradă, clădirea care datează de la 1928, arată decent, fiind reabilitată în urmă cu cinci ani, odată intrat pe poarta spitalului, cunoscut de ploieşteni drept “fosta maternitate”, peisajul devine macabru.

Secţiile enumerate mai sus funcţionează în ultima clădire situată în spatele curţii. Tencuiala se desprinde în bucăţi mari de pe pereţi, crăpăturile sunt de mărimi apreciabile în ziduri şi cu greu îţi poţi imagina că în interior se desfăşoară un act medical.

 

“Am venit la mama mea, care este internată pe secţia de gastroenterologie şi nu mi-a venit să cred că aşa arată un spital în 2016, în România. Este o jignire la adresa pacienţilor care plătesc taxe şi impozite şi ar trebui să beneficieze de servicii de calitate. Nu mai discutăm de actul medical aici, ci de clădirile în care sunt trataţi pacienţi și care arată a decor de film horror. Ai senzaţia că la primul cutremur pică clădirea pe pacienţi. Cine îşi va asuma această responsabilitate în cazul unui seism?”, ne-a transmis un cititr, împreună cu fotografiile alăturate.

buna vestire

buna vestire judetean

 

buna vestire sectie