instanta dosar maicute tamaduitoare

Două persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar alte două vor sta sub control judiciar timp de 60 de zile, în dosarul cunoscut sub numele „măicuțele tămăduitoare”.

 

Polițiștii de investigații criminale ai Poliției Municipiului Ploiești – Inspectoratul de Poliție Județean Prahova au efectuat joi trei percheziții la domiciliile unor persoane din municipiu, bănuite de săvârșirea de înșelăciuni.

„Din cercetări a reieșit că, prin anunțuri postate pe internet, bănuiții ar fi determinat mai multe persoane din țară, dar și din străinătate, să depună diverse sume de bani în schimbul serviciilor unei așa-zise ”măicuțe tămăduitoare”. Sumele astfel solicitate erau transmise prin mijloace electronice de plată (servicii de transfer bancar). Prejudiciul, estimat până în acest moment, se ridică la aproximativ 115.000 de lei”, a anunțat IJP Prahova.

 

Patru persoane au fost aduse la sediul poliției, cu mandat, pentru audieri. Cele patru persoane au fost prezentante instanței, iar magistrații au decis ca două dintre ele să rămână în arest preventiv pentru 30 de zile, iar pentru alte două să se instituie măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.