obor ploiesti

Duminica trecută, polițiștii au descins la oborul din Ploiești. Razia s-a soldat cu dosare penale și amenzi.

 

Comunicatul IJP Prahova

Dosar penal pentru acte de comerț cu lipsă la măsurătoare  și 26 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii Secției 1 în urma unei acțiuni organizată în Oborul Ploiești

 

Polițiștii Secției nr. 1 au organizat o acțiune în Oborul Ploiești, având ca scop combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu mărfuri alimentare provenite din import sau din achiziții intracomunitare, precum și pentru prevenirea infracțiunilor stradale. Au fost constatate două infracțiuni, aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.200 lei și confiscate bunuri în valoare de 5.438 lei.

EXEMPLE:

O femeie din comuna Berceni, a fost depistată în Oborul Ploiești efectuând acte de comerț cu lipă la măsurătoare. Astfel, femeia i-ar fi vândut unui bărbat cantitatea de 1 kg roșii la prețul de 3,99 lei per kg. În urma recântăririi produsului cumpărat, s-a constatat faptul că vânzătoarea l-a înșelat cu cantitatea de 160g roșii, în valoare de 0,63 lei. Femeii i-a fost întocmit dosar penal.

Un bărbat din orașul Mizil a fost depistat în Oborul Ploiești efectuând acte de comerț cu portocale fără a deține documente de proveniență pentru acestea. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5000 lei, fiindu-i ridicată în vederea confiscării cantitatea de 989 kg portocale.