tudose 2

Procurorii Tudose și Mihăilă au fost suspendați din funcție de CSM, după ce au fost arestați preventiv la solicitarea DNA Ploiești


În şedinţa de astăzi, 28 martie 2016, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie, începând cu această dată,a domnului Tudose Liviu Mihail, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi a domnului Mihăilă Aurelian Constantin, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ca urmare a dispunerii faţă de aceştia a măsurii arestării preventive, se arată într-un comunicat al CSM postat pe site-ul instituției.

 

 Măsura arestării preventive a fost dispusă pentru o perioadă de 30 de zile prin încheierea nedefinitivă pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală la data de 25 martie 2016, la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti.

Hotărârile de suspendare din funcţie au fost luate de Secţia pentru procurori în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor şi art. 62 alin. (1) lit. a1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit cărora procurorul este suspendat din funcţie când faţă de acesta s-a dispus arestarea preventivă.

Reamintim că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție în care au mai fost arestați Viorel Dosar, fost comandant al IJP Prahova și Constantin Ispas, fost șef al DGA Prahova.