radu ionescu

Magistrații de la Tribunalul Prahova au dispus măsura arestului la domiciliu, în cazul fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova. Decizia nu este definitivă.

 

Radu Ionescu a fost reținut la începutul lunii martie de procurorii DNA Ploiești, pentru luare de mită. Instanța a respis cererea lui Radu Ionescu de schimbare a măsurii arestului preventiv în control judiciar, însă au admis măsura arestului la domiciliu.

Ionescu și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, în ședința CJ de săptămâna viitoare pe ordinea de zi existând un proiect privind vacantarea postului de vice.

Iată soluția Tribunalului Prahova

 

Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului IONESCU RADU CEZAR LIVIU, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar. Constată legalitatea şi temeinicia până în prezent a măsurii arestării preventive a inculpatului IONESCU RADU CEZAR LIVIU,în prezent aflat în Arestul I.P.J. Prahova. În baza art. 348 alin.1 rap. la art. 242 alin.2 C.p.p. rap. la art. 202 alin. 4 lit. d C.p.p., înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul IONESCU RADU CEZAR LIVIU, cu măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei. În baza art. 221 alin.1 C.p.p. impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, respectiv Ploieşti, ..............., fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. În baza art. 221 alin.2 Cod proc. penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii CORNEA DĂNUT MARCEL, domiciliat în............................; PALADA COSTIN GIMI, domiciliat in,...........................; IORDACHE MIHAIL, domiciliat în.............................; ANGHEL FLORIN SERGHEI, domiciliat .................................. NICULAE DANIEL, domiciliat în ......................; MANU AURELIAN, domiciliat în ...................................; DIMA ANDREI, domiciliat în .............................; GHEORGHE COSMIN IONEL, domiciliat în ...........................; DOVÎNCĂ MARIA, domiciliat în .............................; POPESCU ELENA, domiciliată ..................................., direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 221 alin. 4 C.p.p. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune punerea în libertate a inculpatului Ionescu Radu Cezar Liviu de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 60/UP/02.03.2016 emis de Tribunalul Prahova, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Dispune comunicarea unei copii a prezentei încheieri inculpatului, Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Prahova şi organelor de frontieră. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu azi, 24.03.2016.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)  120/2016  24.03.2016